Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Au învățat ce este solidaritatea
27.11.2019
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 379

Proiectele Erasmus+ sunt tot mai populare în rândul școlilor slătinene. Opt elevi şi trei profesori de la Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian”, au fost săptămâna trecută într-o vizită în Franţa, unde au interacționat și au socializat cu persoanele cu dizabilități instituționalizate acolo. Voluntariatul și solidaritatea au fost ideile de bază ale unității în diversitate.


Elevii Liceului Tehnologic ,,Petre S. Aurelian”, alături de cadrele didactice de limba engleză și franceză s-au întors dintr-o mobilitate de tip Erasmus, din Franța. Proiectul își propune dezvoltarea spiritului civic, a solidarității și a voluntariatului în rândul tinerilor, iar prima lor interacțiune a fost cu persoanele cu dizabilități instituționalizate într-un azil din Franța.
Echipa de la Economic, alături de alţi elevi și profesori din Portugalia, Bulgaria și Franța, a participat la mai multe activități derulate cu prilejul Săptămânii Solidarității. Profesorii au asistat la dezbateri de specialitate, iar elevii au participat la diferite ore de curs de franceză, engleză și gastronomie.
În urma activităților din cadrul proiectului Erasmus +, elevii și cadrele didactice de la Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” și-au îmbunătățit competențele în domeniul solidarității, competențele de comunicare în limba franceză, dar şi competențele profesionale și personale.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020