Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Robotica, o materie atractivă
29.10.2019
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 493

Noile generații sunt tot mai atrase de roboți. Tinerii învață, într-un mod practic, tot ceea ce trebuie făcut pentru a avea un rezultat final de calitate. De aceea, mai multe unități de învățământ au ales să promoveze astfel de cluburi de robotică, județul Olt bucurându-se, deja, de premii notabile.


Domeniul roboticii ia amploare în județul Olt. Atât elevi de gimnaziu, cât și elevi de liceu aleg să facă parte din aceste cluburi de robotică, fiind atrași de ideea de a avea, în final, un produs finit făcut de mâinile lor, „de pus în ramă”. Colegiul Național ,,Radu Greceanu” continuă să investească în descoperirea micilor genii ale roboticii. Dovadă este rezultatul important obținut anul trecut, fiind singura echipă din România care a participat la competiția internațională din Uruguay. Totuși, munca lor nu se oprește aici, iar anul acest pregătesc o nouă surpriză.
După muncă multă vin și rezultatele. Numărul mare de tineri interesați a dus la crearea unui al doilea club în cadrul aceleiași școli. Aflați, momentan, la primul contact cu lumea roboticii, tinerii din echipa ,,EngiNeerds” se arată entuziasmați și dornici de a face și ei performanță.
Competiția începe să prindă un contur puternic la nivel local și județean, iar, în viitor, Oltul ar putea fi un satelit important al acestei ramuri științifice.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE