Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Nu vor ore mai puține
24.10.2019
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 200

Elevii ar putea sta mai puțin la școală. Parlamentarii au votat un proiect de lege care stabilește numărul mediu de ore pentru cele trei cicluri din învățământul preuniversitar. Copiii, însă, nu vor ore mai puține, iar proiectul de lege, așa cum este stipulat, i-ar afecta într-un mod negativ.


Proiectul revine practic la numărul de ore stabilit de Legea educației în 2011, modificată ulterior. Deosebirea e că acum se vorbește de o medie săptămânală a orelor. Până acum, legea se referea la un număr minim și maxim. Astfel, potrivit inițiativei legislative, elevii vor sta la școală, în medie, 20 de ore pe săptămână, la clasa primară, față de maximum 22 în prezent. Cei de la gimnaziu - 25, față de 34, iar liceenii, 30 de ore pe săptămână.
Elevii nu se arată deloc încântați de această inițiativă. Chiar dacă stau la școală câte 7-8 ore într-o zi, ei nu se plâng. Ba din contră, spun că orarul lor, așa cum este el construit în acest moment, este suficient și echitabil. Faptul că stau împreună socializând, îi face să uite de noțiunea timpului.
Parlamentarii au votat deja acest proiect de lege, iar, în cel mai scurt timp, va fi trimis la Președintele României spre promulgare.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE