Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Sute de locuri neocupate la licee
12.07.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 220

Peste 300 de locuri au rămas neocupate în liceele județul Olt, după repartizarea elevilor care au susținut Evaluarea Națională. Majoritatea sunt la liceele tehnologice, dar există și 33 de locuri libere la liceele teoretice din Balș, Osica de Sus, Caracal și Drăgănești-Olt.


Și anul acesta, profilul matematică-informatică a fost cel mai solicitat de absolvenți. Lupta pentru un loc într-o astfel de clasă a fost acerbă, iar ultimele medii de intrare au fost pe măsură. De exemplu, la Liceul Teoretic Mihai Viteazul din Caracal, ultima medie de intrare la acest profil a fost 9.35, în condițiile în care în oferta educațională a școlii a existat doar o singură clasă. La Colegiul Național Ion Minulescu din Slatina, ultima medie de intrare la mate-info a fost 8.56, însă aici au fost puse la dispoziția elevilor 4 clase. După repartizarea computerizată, 380 de locuri au rămas neocupate, majoritatea la liceele tehnologice.
În Slatina, toate locurile scoase la concurs la liceele teoretice au fost ocupate. Au mai rămas libere 76 de locuri la Liceele Tehnologice Alexe Marin și Metalurgic.
Cea mai mică medie de intrare a fost anul acesta de 2.27, la Liceul Tehnologic Tufeni, iar la Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu din Drăgănești Olt, la mate-info s-a intrat cu 2.61. Există și un liceu care nu a reușit să ocupe nici un loc dintr-o clasă. Este vorba despre Liceul Tehnologic Iancu Jianu, specializarea Agricultură.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE