Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Absolvenții de a VIII-a, la primul lor examen
18.06.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 178

Emoții mari pentru absolvenții de clasa a VIII-a, la primul lor examen important. Peste 3000 de elevi din județul Olt au susținut astăzi prima probă din cadrul Evaluării Naționale, cea la limba și literatura română.


Absolvenţii clasei a VIII-a au avut de redactat o compunere prin care să argumenteze apartenenţa unui text la genul dramatic, dar și o naraţiune, în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la şcoală, în timpul unei activiţăti de lectură.
Subiectele au fost accesibile, au spus majoritatea adolescenților care au susținut examenul la Limba și literatura română.
Emoții mult mai mari decât elevii au avut părinții.
75 de centre de examen au fost organizate la nivelul județului Olt, iar lucrările au fost aduse la Inspectoratul Școlar, de unde vor fi trimise unei comisii de corectare din alt județ. Reprezentanții ISJ Olt spun că proba la limba și literatura română s-a desfășurat fără incidente.
La simularea din primăvară, 70% dintre elevii de a VIII-a au reușit să ia peste 5 la limba și literatura română. Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 25 iunie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Rezultatele finale ale examenului de evaluare vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie.

 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019