Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Pregătiri pentru Evaluarea Națională
14.06.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 179

S-au stabilit, prin tragere la sorți, membrii comisiei Centrului județean la examenul de Evaluare Națională susținut de elevii de clasa a VIII-a. Astfel, lucrările de examen din alt județ, vor fi corectate de cele nouă persoane desemnate astăzi. Pentru ca totul să fie bine organizat, membrii comisiei au participat la ora prânzului, la ultima ședință de instruire.


În timp ce elevii care au finalizat cursurile învățământului gimnazial învață de zor pentru unul dintre cele mai importante examene ale vieții, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au stabilit astăzi, în cadrul unei ședințe publice, membrii comisiei din Olt care vor corecta lucrările examenului de Evaluare Națională. Ei au participat, în jurul prânzului, la ultima ședință de instruire înaintea examenului. Totodată a fost prezentată componența comisiei județene de organizare a evaluării care va debuta pe 18 iunie. La nivelul județului Olt, centrul zonal de evaluare va fi la Liceul Tehnologic „Metalurgic” din Slatina.
3.048 de elevi din Olt vor susține examenul de Evaluare Națională, în cele 75 de centre stabilite. Toate centrele vor fi monitorizate pe întreaga perioadă de desfășurare a examenului.

Prima probă la Evaluarea Națională începe marți, 18 iunie, la limba și literatura română, iar joi, 20 iunie, se va susține proba la matematică. Primele rezultate vor fi comunicate marți, 25 iunie, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, pe 29 iunie. Evaluarea Națională se desfășoară anual, într-o singură sesiune. Media generală obținută la acest examen are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019