Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Limbile străine, probă importantă la BAC
13.06.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 162

Absolvenții de clasa a XII-a au continuat examenul de bacalaureat miercuri și joi cu proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Candidații evaluați vor primi certificate de competențe pe care va fi menționat nivelul lingvistic la care se află.


Prin trei probe au trecut elevii care au susținut evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională: o probă audio – de înțelegere a unui text, proba orală și o probă scrisă.
Majoritatea absolvenților Colegiului Național Ion Minulescu au ieșit bucuroși de la probele de evaluare a competențelor într-o limbă străină. Liceenii au spus că subiectele au fost accesibile și că se așteaptă să obțină evaluări excelente.
După testare, liceenii au comentat subiectele împreună cu profesorii, așa că știu ce rezultate vor avea la această probă.
Candidații evaluați vor primi certificate de competențe lingvistică pe care va scrie nivelul la care se află, iar aceste nivele vor fi încadrate de la A1 la B2, potrivit Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi. Rezultatele obținute la limba străină nu influenţează media generală la Bacalaureat, care e calculată doar din notele de la probele scrise. Însă, fără participarea la probele orale, absolvenţii de liceu nu pot promova examenul maturității.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE