Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Porți deschise la cetatea Romula
27.08.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 270

După mai bine de un an de pauză, Muzeul Județean Olt a reluat lucrările arheologice de la Reșca. Oamenii care fac săpături în situl arheologic sunt chiar sătenii, care vin să ajute cu drag de peste 20 de ani. Tot astăzi a fost organizată și ziua porților deschise, iar primii vizitatori au fost încântați de tot ce au văzut acolo.


 Situl arheologic de la Reșca și-a deschis larg porțile. Muzeul Județean Olt a dat startul noilor lucrări arheologice la cetatea romană Romula, pentru a face noi descoperiri.
De-a lungul timpului, cercetătorii au făcut aici numeroase descoperiri importante. De la schelete umane, la monede din bronz și argint și până la cuptoare de foc.
Cei care fac aceste săpături sunt chiar localnicii pasionați. Ei spun că în fiecare an vin cu drag să ajute și, uneori, își iau concediu de la locul de muncă pentru a face noi descoperiri.
Tot astăzi a fost organizată și Ziua Porților Deschise. Primii vizitatori au fost mai mulți elevi ai școlii din Dobrosloveni. Copiii sunt încântați de descoperirile făcute la cetatea Romula și, în cercurile lor de prieteni, situl arheologic este chiar un subiect de „bârfă”.
Lucrările la situl arheologic de la Reșca vor continua și zilele următoare, atât timp cât vremea o va permite.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt│Sute de infecții respiratorii și pneumonii

Sute de olteni au fost diagnosticați cu viroze, în ultimele zile. Reprezentanții DSP Olt spun că cea mai afectată categorie este grupa de vârstă 0-19 ani. Majoritatea se tratează acasă, puțini fiind cei cu formă severă de boală, care au necesitat internarea. Astfel, din cele peste 500 de cazuri de viroze respiratorii înregistrate în ultima săptămână în județul Olt, 53 de pacienți au necesitat supraveghere și tratament în spital.
19 Oct 2021