Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
O viață în slujba călușului
04.08.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 153

72 de ani de viață și 62 de activitate bifează astăzi cu mândrie coregraful oltean Nichita Dragomira. Echipa OLT Tv a stat de vorbă cu omul care a creat o identitate coregrafică a județului, despre momentele sale de debut, dar și despre premiile care l-au consacrat.


Provenit dintr-o vatră strămoșească de călușari de pe plaiurile comunei Vâlcele, maestrul coregraf Nichita Dragomira se poate lăuda cu un palmares greu de atins. A împlinit ieri 72 de ani de viață și mărturisește că sufletul îi este încă tânăr. Dragostea față de căluș a descoperit-o încă de la vârste fragede, la școală, iar, de atunci, a început frumosul drum al succesului.

Maestrul povestește cu drag despre realizările sale. S-a mândrit întotdeauna cu rădăcinile de oltean, iar întreaga lume artistică a județului se înclină astăzi în fața sa.

De numele său se leagă o serie de premii naționale și internaționale, însă și momente hilare. Maestrul povestește cu zâmbetul pe buze despre întâmplările amuzante ale carierei.

Aflat în prag de retragere, coregraful Nichita Dragomira, își dorește ca datinile și dansurile strămoșești să nu piară. Privește cu optimism viitorul călușului, întrucât, din urmă, vine o generație puternică de coregrafi tineri, ambițioși și dornici de performanță. Însă ei toți, dar și noi, vom avea mereu nevoie de atmosfera de spectacol pe care o creează imediat ce urcă pe scenă, de sfaturile și încurajările sale. Maestre, acum, la ceas aniversar, îți dorim mulți și minunați ani, tot în slujba călușului! 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE