Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ansamblul „Acidava”, din nou în top
22.07.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 164

După o lungă pauză competițională, călușarii Ansamblului Folcloric „Acidava” din Piatra Olt reușesc să se remarce din nou la un prestigios concurs, de data aceasta, însă, online. La Campionatul European de Folclor „Euro Folk” 2020 dansatorii olteni, prin coregrafia lor exemplară, au reușit să cucerească premiul întâi.


Chiar dacă trecem cu toții printr-o perioadă dificilă din cauza virusului chinezesc, activitățile culturale continuă să se desfășoare, în mediul online. Ansamblul Folcloric „Acidava” din Piatra–Olt a participat, recent, la un astfel de festival internațional și a reușit să impresioneze prin coregrafia deosebită. Oltenii au obținut locul întâi la secțiunea dansuri și obiceiuri populare și premiul special pentru păstrarea și promovarea obiceiurilor populare.
Pregătirea a continuat și în perioada pandemiei, în cele mai sigure condiții, iar tinerii dansatori spun că sunt dornici să urce din nou pe scena de concurs. Publicul este cel care le lipsește enorm, mărturisește cunoscutul maestru coregraf Nichita Dragomira.
În perioada 20-30 august, călușarii de la „Acidava” vor participa, tot în mediul online, la Campionatul Mondial de Folclor, unde speră să obțină un nou rezultat de excepție.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE