Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Călușul oltenesc, afectat de pandemie
07.06.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 358

Tradiția călușului este un obicei străvechi, încărcat de multe semnificații aparte. An de an, cete de călușari colindau străzile și curțile oamenilor, participau la diverse manifestații pe scenă, însă toate acestea au fost acum interzise. Totuși, pe străzile Slatinei au apărut grupuri restrânse, care au dorit să le arate trecătorilor, frumusețea dansului.


Dansul Călușarilor este un obicei milenar, care încă se păstrează în județul Olt. Tradiția spune că acesta este un dans tămăduitor, care aduce sănătate, noroc și alungă toate spiritele rele. Din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile centrale au stabilit ca în acest an, toate spectacolele dedicate jocului de căluș să fie anulate.
Doar câteva mici grupuri de dansatori de căluș și-au făcut apariția în oraș. Slătinenii care s-au oprit câteva clipe pentru a admira acest dans străvechi au fost foarte fericiți să vadă că tinerele generații aleg să continue tradiția.
Între timp, călușarii profesioniști se pregătesc pentru marile spectacole, care îi vor aduce împreună pe scenă, imediat ce vom scăpa de coronavirus.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE