Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Jean Lupu, o viață în slujba muzicii
09.03.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 900

Ateneul Român a fost, în weekend, gazda unui eveniment de gală care l-a avut ca protagonist pe dirijorul slătinean Jean Lupu. Sala mare de concerte a răsunat sâmbătă de vocile inegalabile ale Corului Symbol, într-un eveniment care a marcat 80 de ani de viaţă şi 60 de ani de activitate ai maestrului Jean Lupu, care îşi are rădăcinile în judeţul Olt.


Pe 7 martie 1940 s-a născut în comuna Brâncoveni, maestrul Jean Lupu şi tot de acest loc îşi leagă destinul de muzician. Unul dintre marile momente ale vieţii sale este înfiinţarea, în septembrie 1990, a Corului Symbol. Această formaţie unicat a rezistat timpului şi a uimit lumea. Şi acum, cu vocile lor angelice, aceste fete au încălzit inimile sutelor de spectatori prezenți în sală.

Anul acesta, pe 7 martie, maestrul Jean Lupu a împlinit 80 de ani, iar aniversarea a fost marcată printr-un evenimentul cu totul special, găzduit de Ateneul Român. Cu zâmbetul mereu pe buze, așa şi-a primit maestrul Jean Lupu oaspeţii în foaierul Ateneului Român. Familia sa, foste eleve şi coriste, prieteni din ţară, scriitori și compozitori au fost alături de profesorul care şi-a dedicat viaţa activităţii cultural-artistice şi religioase. Evenimentul aniversar a debutat cu lansarea cărţii „Borne pe cale”, în care maestrul așterne note personale, sfaturi și sugestii despre educația muzicală.
Copiii vorbesc cu lacrimi de bucurie despre cel care le-a fost tată, profesor și model în viață.

Cetăţean de onoare al Slatinei, dar şi al judeţului Olt, maestrului Jean Lupu i-au fost conferite şi acum, distincții din partea foștilor elevi, dar și din partea Președintelui României, care l-a decorat cu ordinal Meritul Cultural.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020