Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Jean Lupu, o viață în slujba muzicii
09.03.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 870

Ateneul Român a fost, în weekend, gazda unui eveniment de gală care l-a avut ca protagonist pe dirijorul slătinean Jean Lupu. Sala mare de concerte a răsunat sâmbătă de vocile inegalabile ale Corului Symbol, într-un eveniment care a marcat 80 de ani de viaţă şi 60 de ani de activitate ai maestrului Jean Lupu, care îşi are rădăcinile în judeţul Olt.


Pe 7 martie 1940 s-a născut în comuna Brâncoveni, maestrul Jean Lupu şi tot de acest loc îşi leagă destinul de muzician. Unul dintre marile momente ale vieţii sale este înfiinţarea, în septembrie 1990, a Corului Symbol. Această formaţie unicat a rezistat timpului şi a uimit lumea. Şi acum, cu vocile lor angelice, aceste fete au încălzit inimile sutelor de spectatori prezenți în sală.

Anul acesta, pe 7 martie, maestrul Jean Lupu a împlinit 80 de ani, iar aniversarea a fost marcată printr-un evenimentul cu totul special, găzduit de Ateneul Român. Cu zâmbetul mereu pe buze, așa şi-a primit maestrul Jean Lupu oaspeţii în foaierul Ateneului Român. Familia sa, foste eleve şi coriste, prieteni din ţară, scriitori și compozitori au fost alături de profesorul care şi-a dedicat viaţa activităţii cultural-artistice şi religioase. Evenimentul aniversar a debutat cu lansarea cărţii „Borne pe cale”, în care maestrul așterne note personale, sfaturi și sugestii despre educația muzicală.
Copiii vorbesc cu lacrimi de bucurie despre cel care le-a fost tată, profesor și model în viață.

Cetăţean de onoare al Slatinei, dar şi al judeţului Olt, maestrului Jean Lupu i-au fost conferite şi acum, distincții din partea foștilor elevi, dar și din partea Președintelui României, care l-a decorat cu ordinal Meritul Cultural.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE