Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
L-au omagiat pe Eminescu
15.01.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 1325

Slatina a fost astăzi cu gândul la poetul național, Mihai Eminescu. La împlinirea a 170 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești, versurile sale au răsunat din vocile a sute de copii. La Biblioteca Județeană, au fost organizate mai multe manifestări cultural-artistice dedicate poetului nepereche.


Ziua de 15 ianuarie are o semnificație specială în istoria românească. Este ziua în care acum 170 de ani se năștea unul dintre geniile literaturii universale, marele Mihai Eminescu. Foaierul central al Bibliotecii Județene a fost gazda unor evenimente omagiale, programul artistic pregătit fiind vast și diversificat.
Slatina a fost sub semnul Luceafărului poeziei, iar versurile sale au răsunat din glasurile gingașe ale copiilor participanți.
Evenimentul a fost presărat cu momente de muzică folk și canto clasic, de recitare de versuri și de premiere a câștigătorilor concursului de creație literară „Floare albastră”, la care au participat copii din clasele primare, elevi de gimnaziu și liceu.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020