Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sever Mitrache, dincolo de arhitectură
18.07.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 889

O pictură sinceră și luminoasă precum este cel care așterne cu măiestrie culorile pe pânză vă propunem să admirați în materialul următor. „Dincolo de proiectare și restaurare, arhitectul Sever Mitrache a simțit nevoia unui al treilea mod de exprimare, mărturisind în pictură armonii care nu se puteau fixa în cadențele dure ale spațialității arhitecturale”. Sunt aprecierile istoricului Aurelia Grosu, cea care pregătește o ediție specială a emisiunii „Amprente”, dedicată cunoscutului artist.


Sever Mitrache pictează cu frenezia evadării din cotidian, cu bucuria experimentării, a explorării de noi universuri. A început prin a exersa tehnica picturii în cuțit obținând lucrări cu efecte spectaculoase. Tablourile sale ne arată un artist care desenează compoziții dense, colorate cu virtuozitate. Nu întâmplător cea mai recentă expoziție personală, deschisă la Tg Jiu, și-a intitulat-o „Desene colorate”.
Cunoscutul arhitect restaurator este atras de peisajul rural, surprins în habitatul său autentic, dar și de peisajul citadin, indeosebi cel medieval. Pictorul Sever Mitrache armonizează pe pânză forme și culoare, modulate și modelate cu o intensă preocupare pentru materialitate, ritm și contrast. Rigoarea arhitectului se contopește în tonalități aproape muzicale. În următoarea ediție a emisiunii „Amprente”, realizatoarea Aurelia Grosu vă invită la o incursiune specială în lumea și atelierul lui Sever Mitrache.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020