Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sever Mitrache, dincolo de arhitectură
18.07.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 589

O pictură sinceră și luminoasă precum este cel care așterne cu măiestrie culorile pe pânză vă propunem să admirați în materialul următor. „Dincolo de proiectare și restaurare, arhitectul Sever Mitrache a simțit nevoia unui al treilea mod de exprimare, mărturisind în pictură armonii care nu se puteau fixa în cadențele dure ale spațialității arhitecturale”. Sunt aprecierile istoricului Aurelia Grosu, cea care pregătește o ediție specială a emisiunii „Amprente”, dedicată cunoscutului artist.


Sever Mitrache pictează cu frenezia evadării din cotidian, cu bucuria experimentării, a explorării de noi universuri. A început prin a exersa tehnica picturii în cuțit obținând lucrări cu efecte spectaculoase. Tablourile sale ne arată un artist care desenează compoziții dense, colorate cu virtuozitate. Nu întâmplător cea mai recentă expoziție personală, deschisă la Tg Jiu, și-a intitulat-o „Desene colorate”.
Cunoscutul arhitect restaurator este atras de peisajul rural, surprins în habitatul său autentic, dar și de peisajul citadin, indeosebi cel medieval. Pictorul Sever Mitrache armonizează pe pânză forme și culoare, modulate și modelate cu o intensă preocupare pentru materialitate, ritm și contrast. Rigoarea arhitectului se contopește în tonalități aproape muzicale. În următoarea ediție a emisiunii „Amprente”, realizatoarea Aurelia Grosu vă invită la o incursiune specială în lumea și atelierul lui Sever Mitrache.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE