Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Panouri fotovoltaice pe canalele de irigații
08.12.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 296

Canalele de irigații vor putea fi folosite pentru amplasarea de panouri fotovoltaice. Este primul proiect al noului președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Florin Barbu. Inițiativa legislativă ar urma să ofere posibilitatea concesionării acestor terenuri și scoaterea lor din paragină.


Lăsate în paragină de aproape două decenii, sistemele de irigații din Olt au șansa de a fi, din nou, valorificate. Aceasta este, de fapt, prioritatea noului președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Florin Barbu. Practic, inițiativa deputatului oltean se referă la valorificarea canalelor de irigații și desecare prin amplasarea de panouri fotovoltaice.
Proiectul de lege vizează, printre altele, mai multe obligații pentru firmele care concesionează aceste terenuri.
Florin Barbu a declarat că inițiativa sa este susținută de toți colegii din PSD Olt, dar va discuta și cu ceilalți parlamentari social-democrați, în vederea obținerii unei susțineri cât mai largi. Având în vedere conformația actuală a Guvernului, proiectul de lege ar deputatului oltean ar putea deveni realitate în cel mai scurt timp posibil.
 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE