Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ploaia, benefică pentru campania de toamnă
22.10.2021
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 124

Precipitațiile căzute săptămâna trecută sunt extreme de benefice pentru campania de semănat de toamnă. Datorită ploii, agricultorii pot să-și lucreze terenul în condiții foarte bune. Totodată, arăturile din această perioadă favorizează refacerea structurii solului, spun specialiștii din Agricultură.


 Dacă în urmă cu două săptămâni, fermierii se plângeau că seceta le îngreunează campania de semănat de toamnă, acum lucrurile stau cu totul altfel. Și asta pentru că la nivelul județului au căzut cantități semnificative de precipitații, extrem de benefice pentru lucrările agricole.
Mulți dintre fermierii olteni au reușit să încheie această campanie, iar câmpurile arată foarte bine după ploi. În Olt, potrivit reprezentanților Direcției Agricole cea mai mare suprafață de teren agricol va fi semănată cu grâu.
De asemenea, pe câmp se efectuează arăturile de toamnă. Specialiștii din domeniu spun că pregătirea solului pentru perioada de iarnă este importantă atât pentru semănăturile de primăvară, cât și pentru creșterea semnificativă a productivității. Până la această dată, în Olt s-au arat 120.000 de hectare.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Primăria Slatina│Cadouri de Moș Nicolae, pentru copii

Ca în fiecare an, Primăria municipiului Slatina continuă tradiția de sărbători și, împreună cu Moș Nicolae, aduce cadouri copiilor de la creșele și grădinițele din oraș. Micuții au primit pachete cu daruri dulci, iar, ca răsplată, au pregătit diferite activități, în spiritul sărbătorilor ce urmează. La Grădinița cu Program Prelungit „Ion Creangă” din Slatina, bucuria micuților a fost fără margini, astăzi, când au văzut cadourile de la Moșul.
03 Dec 2021