Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Tranzacții cu teren agricol, după noua lege
23.02.2021
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 134

Anul trecut au fost efectuate mai puține tranzacții cu pământ agricol, spun reprezentanții Direcției Agricole Olt. Și asta pentru că, Legea vânzării terenurilor, deși a fost adoptată, normele de aplicare au întârziat să apară. Însă din această lună, toate tranzacțiile cu terenuri agricole se supun noilor reguli.


 Deși întârziată, Legea vânzării terenurilor agricole din extravilanul localităților, este, de luna aceasta, complet funcțională. Odată cu această dată, tranzacțiile de vânzare-cumpărare cu pământ se vor efectua respectând Legea 175/2020, o lege care are drept scop oprirea speculei cu pământ românesc.
Întârzierea normelor de aplicare este motivul principal pentru care anul trecut au fost efectuate mai puține tranzacții cu teren agricol.
Potrivit celor de la Direcția Agricolă Olt, anul trecut, cel mai ieftin teren agricol s-a vândut la Corbu, cu 600 lei hectarul, iar cel mai scump, la Găneasa, cu 670 de mii de lei hectarul.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Primăria Slatina│Cadouri de Moș Nicolae, pentru copii

Ca în fiecare an, Primăria municipiului Slatina continuă tradiția de sărbători și, împreună cu Moș Nicolae, aduce cadouri copiilor de la creșele și grădinițele din oraș. Micuții au primit pachete cu daruri dulci, iar, ca răsplată, au pregătit diferite activități, în spiritul sărbătorilor ce urmează. La Grădinița cu Program Prelungit „Ion Creangă” din Slatina, bucuria micuților a fost fără margini, astăzi, când au văzut cadourile de la Moșul.
03 Dec 2021