Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Tranzacții cu teren agricol, după noua lege
23.02.2021
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 84

Anul trecut au fost efectuate mai puține tranzacții cu pământ agricol, spun reprezentanții Direcției Agricole Olt. Și asta pentru că, Legea vânzării terenurilor, deși a fost adoptată, normele de aplicare au întârziat să apară. Însă din această lună, toate tranzacțiile cu terenuri agricole se supun noilor reguli.


 Deși întârziată, Legea vânzării terenurilor agricole din extravilanul localităților, este, de luna aceasta, complet funcțională. Odată cu această dată, tranzacțiile de vânzare-cumpărare cu pământ se vor efectua respectând Legea 175/2020, o lege care are drept scop oprirea speculei cu pământ românesc.
Întârzierea normelor de aplicare este motivul principal pentru care anul trecut au fost efectuate mai puține tranzacții cu teren agricol.
Potrivit celor de la Direcția Agricolă Olt, anul trecut, cel mai ieftin teren agricol s-a vândut la Corbu, cu 600 lei hectarul, iar cel mai scump, la Găneasa, cu 670 de mii de lei hectarul.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Îngerul salvator de la Spitalul de Urgență Slatina

Caz incredibil la Spitalului Județean de Urgență Slatina. O tânără care a ajuns aici cu o rana infectată la un șold, în urma unui accident rutier, a fost operată timp de trei luni pentru a fi salvată. Cu doi copii acasă, tânăra mamă, dar și medicul care o îngrijea, au crezut că lupta este pierdută din cauza stării grave de sănătate în care se afla femeia. Și-a revenit însă, miraculos, iar acum își strânge din nou copiii la piept și îi mulțumește în fiecare zi medicului care a salvat-o.
25 Feb 2021

Apel disperat după ce a rămas sub cerul liber

Femeia din comuna Priseaca ce și-a pierdut casa în incendiu face un apel disperat către toți cei care o pot ajuta să treacă peste această nenorocire. Are nevoie de orice sumă, oricât de mică ar fi, de materiale de construcții, de orice îi poate fi de folos pentru a-și amenaja o cameră în care să poată locui. A rămas sub cerul liber, doar cu hainele de pe ea. Edilul localității spune că încearcă și el să o sprijine pe femeia rămasă pe drumuri, după ce fiul său bolnav i-a dat foc la casă.
23 Feb 2021