Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Solul oltenesc, cel mai fertil din țară
06.01.2021
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 270

Oltul este renumit în agricultura românească pentru producțiile bogate. Și asta pentru că, peste 80% din teren este fertil, spun specialiștii care studiază solul. Este și motivul pentru care prețul unui hectar de teren a crescut considerabil.


Cultura mare și legumicultura sunt două ramuri care merg „ca la carte” pe terenul agricol din Olt. Cea mai mare parte din solul județului nostru este extrem de fertilă, bogată în potasiu, iar tehnologiile utilizate de agricultori fac ca producțiile de aici să fie mult peste așteptări.
Potrivit directorului Oficiului de Studii Pedologice și Agrochimice Olt, Constantin Rotea, cel mai fertil sol este în partea de sud a județului.
Suprafața arabilă a Oltului atrage în continuare investitori interesați să facă agricultură pe terenul fertil, spun oficialii din Agricultură.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024