Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Subvenția pe pășune, în pericol!?
03.11.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 141

Începând din 2021, fermierii riscă să rămână fără subvențiile APIA, dacă primăriile nu au întocmite amenajamente pastorale. Este declarația directorului OSPA Olt, Constantin Rotea, care îi îndeamnă pe primari să realizeze aceste proiecte, ale căror costuri sunt suportate integral de Direcția Agricolă Olt.


Subvenția pe pășune este de aproximativ 200 de euro. Sunt bani pe care fermierii olteni îi obțin de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Olt, indiferent dacă UAT-ul are sau nu întocmit amenajamentul pastoral. Însă din 2021, situația se poate schimba, dacă primăriile nu realizează aceste schițe, iar fermierii riscă să piardă acești bani.
La nivelul județului, în peste 80 % din primării au fost realizate aceste proiecte extrem de importante pentru o pajiște de calitate.
Pe lângă rolul principal de asigurare a necesarului de furaje pentru animale, pajiștile au o serie de funcții importante în dezvoltarea mediului înconjurător, spun reprezentanții Oficiului de Studii Pedologice și Agrochimice Olt.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE