Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Fermierii afectați de Covid 19 cer ajutor
12.10.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 212

Fermierii olteni afectați de pandemia de coronavirus pot solicita în continuare, sprijin financiar accesând Măsura 21. Între 700 și 7 mii de euro pot primi aceștia dacă depun cereri la APIA Olt și sunt declarați eligibili. Până la această dată, peste 3 mii de olteni au depus solicitări.


2020 este un an greu pentru domeniul agricol. Fie că vorbim de legumicultură sau de sectorul zootehnic. Pentru a-și recupera din pierderile înregistrate, fermierii afectați de criza Covid 19 pot solicita fonduri europene.
Prezent la o întâlnire cu legumicultorii olteni, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Emil Dumitru a confirmat faptul că în cadrul măsurii au existat unele erori, dar care s-au remediat.
Totodată, el a venit cu explicații în ceea ce privește condițiile de eligibilitate pentru această măsură.
Emil Dumitru a mai spus că toți fermierii care vor fi declarați eligibili vor beneficia de sprijin financiar, infirmând zvonurile că plata se va face după regula „primul venit, primul servit!”. Ceea ce nu a comunicat însă este modul în care se va face departajarea la plată în cazul în care sumele cerute depășesc plafonul alocat.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE