Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Recoltă slabă la floarea-soarelui
02.09.2020
Autor articol: null admin
Vizualizari: 91

Seceta și-a pus amprenta asupra agriculturii la nivelul județului Olt. Zeci de hectare de teren arabil au fost afectate de lipsa umidității. Cel mai mult au avut de suferit culturile de porumb și floarea-soarelui, iar cele mai lovite zone sunt în sudul județului.


Pentru că vara aceasta au fost săptămâni la rând cu temperaturi extrem de ridicate, în județul Olt, recoltarea florii soarelui a început mult mai devreme. Din cauza lipsei îndelungate de precipitații, recolta este mult diminuată spun reprezentanții Direcției Agricole Olt. În unele zone, fermierii au intrat cu combinele și în lanurile de porumb.

În paralel cu campania de recoltare a florii–soarelui și porumbului, fermierii desfășoară și alte activități agricole de toamnă.

Pentru culturile afectate, fermierii olteni așteaptă acum ajutor din partea statului, pentru a mai acoperi o parte din pagube. Cererile au fost depuse la primăriile de pe raza localităților în care au terenuri, iar autoritățile locale vor trimite rapoartele la Direcția Agricolă Olt. Apoi, echipele de specialiști urmează să efectueze vizite în teren până pe data de 15 septembrie. 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE