Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Se testează culturi agricole noi
28.07.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 55

De la un an la altul, tot mai mulți fermieri pariază pe culturile noi. Linte, mac, năut, muștar sau plante medicinale sunt doar câteva dintre soiurile care se regăsesc pe ogoarele din județul nostru. Dacă unii agricultori sunt la stadiu de testare, alții reușesc să obțină deja profit.


Terenul agricol din județ este recunoscut pentru fertilitatea sa. în majoritatea zonelor se obțin producții foarte bune. Tocmai acesta este motivul pentru care mulți dintre fermierii din Olt își doresc să testeze și alte soiuri de plante decât cele clasice. Potrivit statisticilor realizate de reprezentanții Direcției Agricole Olt, de la un an la altul cresc suprafețele cultivate cu plante mai puțin cunoscute.

La Deveselu, spre exemplu, fermierul Cătălin Cremeneanu și-a propus să diversifice culturile și a pariat pe mai multe tipuri de plante. Dacă se dovedesc a fi roditoare, de anul viitor va mări suprafețele cu noile culture.

În ultimii ani, la nivelul județului, și suprafețele cultivate cu năut și lavandă au câștigat teren. Recoltele ajung la consumatorii din afara țării, în mare parte. 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020