Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Se testează culturi agricole noi
27.07.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 140

De la un an la altul, tot mai mulți fermieri pariază pe culturile noi. Linte, mac, năut, muștar sau plante medicinale sunt doar câteva dintre soiurile care se regăsesc pe ogoarele din județul nostru. Dacă unii agricultori sunt la stadiu de testare, alții reușesc să obțină deja profit.


Terenul agricol din județ este recunoscut pentru fertilitatea sa. în majoritatea zonelor se obțin producții foarte bune. Tocmai acesta este motivul pentru care mulți dintre fermierii din Olt își doresc să testeze și alte soiuri de plante decât cele clasice. Potrivit statisticilor realizate de reprezentanții Direcției Agricole Olt, de la un an la altul cresc suprafețele cultivate cu plante mai puțin cunoscute.

La Deveselu, spre exemplu, fermierul Cătălin Cremeneanu și-a propus să diversifice culturile și a pariat pe mai multe tipuri de plante. Dacă se dovedesc a fi roditoare, de anul viitor va mări suprafețele cu noile culture.

În ultimii ani, la nivelul județului, și suprafețele cultivate cu năut și lavandă au câștigat teren. Recoltele ajung la consumatorii din afara țării, în mare parte. 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024