Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Campania de treierat, aproape de final
20.07.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 128

La nivelul județului Olt, campania de recoltare a culturilor păioase este aproape de final. Comparativ cu anul trecut, producțiile obținute în acest sezon sunt aproximativ la fel, iar calitatea cerealelor este una bună, spun reprezentanții Direcției pentru Agricultură Olt.


Majoritatea fermierilor olteni au încheiat campania de strângere și depozitare a producției de grâu, rapiță, mazăre și secară. A fost o campanie care s-a desfășurat conform calendarului agricol, iar producțiile obținute sunt mulțumitoare. Și în acest an, cea mai mare suprafață a fost cultivată cu grâu. Doar 15 % din această cultură se mai află pe câmp, dar reprezentanții Direcției pentru Agricultură Olt estimează ca aceste lucrări vor fi finalizate în câteva zile.
În paralel cu treieratul culturilor păioase se desfășoară arăturile de vară. Cele mai mari suprafețe au fost efectuate în zona de sud a județului, acolo unde recoltatul s-a încheiat încă de acum două săptămâni.
Din datele culese de până acum de la fermierii olteni, reiese că producțiile din acest an sunt asemănătoare cu cele din 2019. Agricultorii se pregătesc acum pentru noi campanii de recoltare: cele la floarea soarelui și porumb. Până la această dată, cele două culturi arată foarte bine, ceea ce înseamnă că vor fi recolte bune.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020