Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sezon nefast pentru cultivatorii de usturoi
14.07.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 196

Nu doar vremea capricioasă le dă bătăi de cap cultivatorilor de usturoi din Olt. Acum, când recoltatul este în toi, valoarea acestuia a scăzut dramatic, se plâng fermierii, fiind nevoiți să depoziteze legumele aromate, în așteptarea unui preț mai bun.


A fost un an capricios, cu temperaturi oscilante și precipitații slabe cantitativ, iar fermierii care au pariat pe cultura de usturoi au investit mai mult pentru a obține o recoltă bună. Este și cazul fermierului Teodor Rizea din Cezieni care a plantat aproape 6 hectare, iar producția nu este cea scontată.
Este primul an când accesează „Programul Usturoiul”, iar termenul de valorificare impus de oficialii din Agricultură îl nemulțumește pe fermier, care a reușit să recolteze o parte din cultură mai devreme pentru a prinde un preț mai bun. Anul acesta termenul de valorificare a producției de minimum 3 kg de usturoi pe 10 metri pătrați este cuprins în intervalul 1 iulie -20 noiembrie.
Cât despre subvenție, spune că e binevenită, dar nu se poate baza pe o anumită sumă. Dacă la nivel național, toți cei înscriși în program vor fi declarați eligibili, subvenția pe care o vor primi va fi de 1.370 euro pe hectar, față de 3.000 de euro cât era anul trecut.
La nivelul Oltului s-au înscris 238 de fermieri în Programul „Usturoiul”. Până acum, în urma controalelor efectuate de specialiștii din Agricultură, peste 30 au fost declarați neeligibili, pentru că fie nu dețineau suprafața corectă, fie plantaseră alte culturi.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020