Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Culturi exotice pe ogoare oltenești
07.07.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1465

De la an la an, tot mai mulți olteni pariază pe culturile exotice. Arborii de paw paw, mini kiwi, rodii sunt doar câteva fructe care se regăsesc în grădina unei cultivatoare de usturoi din Băbiciu, care și-a dorit să testeze și alte culturi. Iar în câțiva ani, roadele au început să apară.


Cea mai cunoscută cultivatoare de usturoi din Olt, Luminița Jell împreună cu soțul ei Gerhard, din Germania și-a propus să încerce o nouă afacere pe terenul oltenesc. De câțiva ani au început să planteze și arbori exotici.
Soții Jel au plantat deja 30 de arbori paw paw, originari din Africa de Nord, ale căror roade seamănă cu bananele. Acum au cules deja primele fructe de paw paw.
Potrivit oficialilor din Agricultură, la nivelul județului nostru, de la un an la altul crește numărul de olteni care pariază pe culturi exotice.
Pe lângă gust, miros și aspect, fructul de paw paw sau banana nordului este și foarte scump. De exemplu, în Germania se vinde cu 7 euro bucata .
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020