Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Riscă să piardă subvenția la usturoi
06.07.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 302

Fermierii olteni din „Programul Usturoiul” au început să-și valorifice marfa muncită cu atâta trudă. Sunt însă și cultivatori care din cauza ploilor abundente din ultimele săptămâni nu au așteptat vizita specialiștilor și au recoltat legumele, iar acum riscă să piardă subvenția de la stat.


Dacă anul trecut, fermierii olteni erau reticenți în accesarea „Programului Usturoiul”, în 2020, sute de persoane s-au înscris în proiect. Însă, subvenția va fi mai mică spun oficialii din Agricultură, iar pentru a obține acești bani au fost introduse noi condiții. Acum, când este perioada optimă de recoltat, specialiștii trebuie să meargă la fiecare beneficiar pentru a constata cantitatea de marfă recoltată. Însă, din cauza ploilor mulți nu au mai așteptata vizita angajaților Direcției pentru Agricultură Olt și riscă să rămână fără subvenție.

Luminița Jell este unul dintre fermierii olteni care anul trecut au accesat „Programul Usturoiul”. Pentru că a respectat condițiile, a obținut subvenție de 15 mii de euro. Pentru al doilea an consecutiv, cultivatoarea a optat pentru această legumă, dar producția este sub așteptări.
O mare problemă pentru olteancă este desfacere. Cea mai cantitate din marfă ajunge la intermediari.
Anul acesta, ajutorul de minimis de 3.000 de euro pe hectarul de usturoi este imposibil de obținut, dacă toți cei înscriși în program vor fi declarați eligibili.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020