Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
A început campania de treierat
23.06.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 283

Fermierii olteni au început recoltatul cerealelor, combinele intrând deja în culturile de orz, grâu și mazăre. Cei care au aplicat tehnologii moderne se pot bucura de producții foarte bune, spun specialiștii din Agricultură. Până la această oră, cea mai mare suprafață treierată este în partea de sud a județului, dar din cauza precipitaților de astăzi, campania a fost suspendată.


Anul agricol 2020 este unul atipic, spun fermierii. Au fost perioade cu vreme extrem de schimbătoare, iar în ultimele săptămâni, la nivelul Oltului au căzut cantități însemnate de precipitații. Însă, în unele zone ale județului, fermierii au început campania de recoltare a culturilor de păioase. Cea mai mare suprafață treierată până acum o reprezintă cea de orz.

În funcție de hibrid și tehnologia aplicată, producția este diferită de la o fermă la alta, spun specialiștii din cadrul Direcției Agricole Olt.
De astăzi, însă, din cauza ploilor, fermierii olteni au fost nevoiți să întrerupă lucrările de recoltat. Până la această dată, culturile înființate în toamna anului trecut nu sunt afectate de precipitațiile abundente.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020