Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Mai puțini pentru Programul „Tomata”
22.06.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 4645

Scade numărul de beneficiari ai Programului „Tomata” la nivelul județului Olt. Aceasta după ce, specialiștii din cadrul Direcției pentru Agricultură Olt au constat după prima verificare în teren, că peste 200 de fermieri, fie nu dețineau suprafața impusă de stat, fie au plantat alte culturi decât cea de tomate.


Județul Olt este, pentru al patrulea an consecutiv, în top ca număr de beneficiari ai Programului „Tomata”. Însă, din primele verificări, mulți dintre olteni au încercat să obțină subvenția fără a îndeplini principalele condiții de eligibilitate, spun cei de la Direcția Agricolă.
Reprezentanții instituției vor raporta o situație clară a numărului de olteni beneficiari ai Programului „Tomata” abia la sfârșitul lunii viitoare. Față de anii trecuți, au fost introduse mai multe condiții care trebuie îndeplinite cumulativ, pentru ca legumicultorii să poată primi subvenția de la stat, care cel mai probabil nu va mai fi de 3.000 de euro.
Din cauza vremii nefavorabile din acest an, dar și a noilor condiții pe care sunt obligați să le respecte, la cererea cultivatorilor de tomate, Guvernul a prelungit termenul de valorificare până pe 1 iulie. 15 iulie este ultima zi în care fermierii pot depune documentele de comercializare la sediul Direcției Agricole Olt. Cel mai probabil, la începutul lunii august se va ști exact cât este ajutorul de minimis pentru aceste program, spun oficialii din Agricultură.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020