Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ajutor pentru fermele de Bazna și Mangalița
19.06.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 145

Veste bună pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița. Programul prin care fermierii pot primii sprijin financiar pentru înființarea de noi locuri de cazare pentru reproducție pentru cele două rase de porci a fost aprobat în Parlament. Statul poate subvenționa până la 90 % din valoarea investiției.


Președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Alexandru Stănescu, și deputatul oltean Dan Ciocan, secretarul comisiei sunt în legătură permanență cu fermierii români. În urma discuțiilor cu crescătorii de porci, s-au pus bazele unui nou program de sprijin în sectorul zootehnic. În urmă cu un an, când participau la o întâlnire cu studenții Facultății de Agronomie din Timișoara, niște tineri fermieri, crescători de suine din rasa Bazna și Mangalița au cerut ajutor deputaților olteni pentru a-și dezvolte micile afaceri. Recent, legea prin care fermierii pot primi bani pentru crearea de noi locuri de cazare pentru această categorie de suine a fost aprobată.
Beneficiarii acestei scheme trebuie să dețină suprafața de teren necesară investițiilor realizate în baza Programului de susținere a crescătorilor de suine din rasele Bazna și/sau Mangalița pentru activitatea de reproducție. Ajutorul de stat se acordă o singură dată pentru un loc nou de cazare dezvoltat prin acest program guvernamental. Crescătorii de animale din Olt care doresc să primească acest ajutor de minimis trebuie să depună cereri de înscriere la Direcția Agricolă Olt.
În prezent, Ministerul Agriculturii derulează și programul de susținere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi Mangaliţa. Subvenția pe cap de scroafă este de 1.200 de lei, cu condiția comercializării a minimum 4 purcei, la o greutate de cel puțin 8 kilograme.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020