Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Terenurile agricole tot mai degradate
18.05.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 134

Anual, în Olt, calitatea solului pentru agricultură este monitorizată de reprezentanții Oficiului de Studii Pedologice și Agrochimice Olt. Până în 2022, întreaga suprafață a județului va fi cartată, iar până la acesta dată, analizele efectuate de specialiștii din județ arată că solul s-a degradat continuu, din cauza folosirii excesive a îngrășămintelor chimice.


Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice Olt are în subordine un compartiment prin care monitorizează terenul din fiecare localitate olteană. Această acțiune este finanțată de Ministerul Agriculturii, iar informațiile sunt utilizate pentru realizarea unui studiu centralizat, în fiecare județ. În Olt, până la sfârșitul anului 2022 va fi cartată întreaga suprafață agricolă, de aproximativ 435 de mii de hectare.
Studiile realizate de reprezentanții OSPA Olt arată că solul a suferit mari modificări din punct de vedere agrochimic. Din dorința de a produce recolte bogate, fermierii folosesc îngrășămintele chimice în exces.
Fermierii sunt îndemnați să-și facă analizele de sol. Acestea îi ajută să cunoască proprietățile și calitatea pământului pe care îl lucrează și să aplice tratamentele necesare pentru o agricultură performantă.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE