Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oltul, din nou în top la „Tomata”
17.05.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 943

„Programul de sprijin pentru cultivatorii de tomate în spații protejate” este un real succes în județul nostru. Și anul acesta, Oltul se află pe primul loc în ceea ce privește numărul de beneficiari ai acestui program. Pentru a primi banii de la stat, fermierii trebuie să vândă cu acte doveditoare minimum 3 tone de roșii.


15 mai a fost ultima zi în care legumicultorii olteni s-au putut înscrie în „Programul tomata 2020”. Așa cum se așteptau, reprezentanții Direcției pentru Agricultură Olt spun că la nivelul județului sunt mii de fermieri care doresc acest ajutor de minimis.
Angajații DADR Olt verifică dacă legumicultorii care au cerut ajutorul de minimis au încasat și în alți ani acest tip de sprijin. Sumele primite în ultimii trei ani din astfel de ajutoare nu trebuie să depășească 20.000 de euro. Pentru primul ciclu de producție, pentru a fi eligibili, fermierii trebuie să depună documentele justificative până pe 15 iulie.
Potrivit oficialilor din Agricultură, în această perioadă, peste 1.500 de fermieri olteni sunt deja cu tomate oltenești pe piață. Și Programul „Usturoiul ” este accesat de fermierii olteni. 15 mai a fost ultima zi de înscriere, iar din județul nostru, 237 de legumicultori și-au luat angajamentul că vor recolta usturoi de pe aproximativ 300 de hectare. Sprijinul financiar este de maximum 3.000 de euro pentru fiecare hectar cultivat, iar plata se acordă proporțional cu suprafața.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024