Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Subvenții pentru Baza și Mangalița
12.05.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 111

Este oficial! Programul de sprijin pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița va continua și anul acesta. Însă, schema de ajutor de minimis se adresează doar fermelor autorizate, care dețin animale de reproducție. În anii trecuți, la nivelul Oltului, programul nu a avut rezultatul scontat, pentru că s-a blocat la etapa de abatorizare.


Crescătorii de porci sunt încurajați să crească în exploatații rase autohtone. Și aici ne referim la rasele Bazna și Mangalița, recunoscute prin calitatea foarte bună a cărnii și gustului extraordinar. Recent, Guvernul a adoptat hotărârea privind aprobarea Programului de sprijin pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița. Regulile sunt însă diferite față de anii trecuți.
Subvenția pe cap de scroafă este de 1.200 de lei, cu condiția comercializării a minimum 4 purcei, la o greutate de cel puțin 8 kilograme. În Olt, sunt doar șapte fermieri autorizați sanitar.
Programul de sprijin pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița a fost lansat în 2017, iar din județul nostru, peste 400 de fermieri s-au înscris. Dintre aceștia doar 16 au primit purcei gratis, iar când au ajuns la greutatea optimă pentru comercializare, oamenii au constatat că nu au cui să vândă animalele. Abatorul care a semnat contractul cu Direcția Agricolă Olt a dat faliment, iar crescătorii au fost nevoiți să vândă porcii așa cum au putut.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE