Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oltenii, interesați de „Tomata 2020”
06.05.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 165

Foarte mulți fermieri olteni vor și anul acesta subvenția pentru Programul „Tomata 2020”. Până la această dată, mii de legumicultori s-au înscris în program, iar mulți dintre ei au reușit să iasă deja cu legumele la piață. Pentru a primi banii de la stat, beneficiarii sunt obligați să comercializeze 3 kilograme de tomate pe metrul pătrat.


Din primele estimări realizate de reprezentanții Direcției Agricole, județul nostru va fi din nou în top la Programul de sprijin pentru cultivatorii de tomate în spații protejate. Pentru mulți dintre legumicultori, este al patrulea an în care solicită acest ajutor financiar.
Cei care au investit în sisteme de încălzire au ieșit cu legumele la piață încă de acum o lună. Peste 250 de olteni au recoltat deja cantități importante de legume care au ajuns în toate colțurile țării. Sunt însă și fermieri care nu au încă centrale termice în solarii, dar spun că şi le vor achiziţiona după ce vor primi banii de la stat. Este și cazul olteanului Gelu Brabie din Izbiceni, comuna care are înregistrați în program cei mai mulți fermieri.
Potrivit Ministerului Agriculturii, pentru Programul Tomata 2020, au fost aprobate 39,5 milioane de euro. Această sumă se împarte la numărul de beneficiari eligibili, iar subvenția primită poate fi mai mică de 3.000 de euro. 15 mai este ultima zi de înscriere în program.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE