Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Programul „Usturoiul”, atractiv pentru olteni
04.05.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 392

Programul de sprijin pentru cultivatorii de usturoi este tot mai atractiv pentru legumicultorii din județ. Dovada este numărului mare de fermieri care s-au înscris în program, anul acesta. Statul oferă o subvenție de până la 3.000 de euro pentru fiecare hectar cultivat.


Se pare că anul acesta vom găsi pe piață mai mult usturoi românesc. Cel puțin, la nivelul județului, suprafața cultivată cu această legumă a crescut considerabil față de anii trecuți. Și asta datorită Programului „Usturoiul” prin care fermierii pot primi sume importante de bani. Anul acesta, perioada de înscriere se va încheia pe 15 mai, iar până acum, mai bine de o sută de olteni s-au înregistrat la Direcția pentru Agricultură.
Cea mai mare suprafață cultivată cu usturoi, anul acesta, la nivelul județului se află la Băbiciu. Luminița Jell este o cunoscută cultivatoare de usturoi, care a accesat programul și anul trecut. Subvenția primită a fost de mare ajutor: olteanca a investit toți banii în utilaje performante pentru a-și ușura munca.
Sprijinul financiar este de maximum 3.000 de euro pentru fiecare hectar cultivat, iar plata se acordă proporțional cu suprafața. Pentru ca producțiile să fie sigure pentru consum, toți fermierii care solicită această subvenție trebuie să dețină un registru în care vor scrie tratamentele aplicate.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE