Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Livezile, ferite de vremea capricioasă
26.03.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 172

Specialiștii din agricultură au vești bune pentru pomicultorii din județul Olt. Iarna târzie din această perioadă a afectat într-o mică măsură, doar anumite specii de pomi fructiferi. Și aici ne referim la caiși, piersici și cireși. Celelalte soiuri sunt mai reziste, iar temperaturile scăzute din ultimele două nopți au fost inofensive.


Au fost zile tensionate pentru pomicultorii din județ. În ultimele 48 de ore, s-au manifestat fenomene meteo nefavorabile, și aici ne referim la temperaturi scăzute și zăpadă. Însă, din fericire, acestea nu au durat foarte mult, iar potrivit datelor oferite de specialiștii din Direcția Agricolă Olt, plantațiile de pomi din Olt au fost ferite în cea mai mare parte de îngheț.

Chiar dacă, în unele zone ale județului, temperaturile scăzute au persistat ore bune, pomii fructiferi au fost afectați într-o mică măsură. Până la această dată, niciun fermier oltean nu a sesizat pierderi din cauza condițiilor meteo din ultimele zile.

Reprezentanții Direcției Agricole spun că temperaturile scăzute afectează în totalitate producția, doar atunci când pomii sunt în faza de fructificare. La nivelul județului Olt, cea mai mare suprafață cu pomi fructiferi se află în partea de nord, aici fermierii optând pentru livezile de pruni. În partea de sud există suprafețe mai mici, de până la 10 hectare, cu livezi de piersici, caiși și cireși.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Infernul din Italia, povestit de o olteancă

De aproape două luni, românii care locuiesc în zonele-focar de epidemie din Italia trec printr-un adevărat coșmar. Zilnic, află că o cunoștință este contaminată sau că un vecin a murit, iar spaima și nesiguranța au pus stăpânire pe sufletele lor. O olteancă ce trăiește în locurile greu încercate de nemilosul virus, ne vorbește astăzi despre experiența ei în izolare la domiciliu și ne atrage atenția că este foarte important să respectăm regulile impuse de autorități, dacă nu vrem să ajungem în situația cumplită în care a ajuns Italia.
01 Apr 2020