Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Programul „Usturoiul” continuă
25.03.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 263

Este oficial! Programul de susținere a producției de usturoi a fost aprobat de către Guvern. Însă, pentru a primi cei 3.000 de euro, fermierii vor avea în plus față de anul trecut, câteva condiții de îndeplinit. Pentru început, din cauza pandemiei de coronavirus, cererile de înscriere se vor face on-line.


Pentru al doilea an consecutiv, Programul „Usturoiul” poate fi accesat de către fermierii olteni. În noul proiect sunt însă mai multe condiții de acordare a ajutorului de minimis, spun oficialii din Agricultură. În continuare, sprijinul financiar este de maximum 3.000 de euro pentru fiecare hectar cultivat, iar plata se acordă proporțional cu suprafața. Cererile de înscriere sunt însoțite de alte documente care se pot depune până pe 15 mai.
Pentru ca producțiile să fie sigure pentru consum, toți fermierii care solicită această subvenție trebuie să dețină un registru în care vor scrie tratamentele aplicate. De asemenea, beneficiarii programului vor anunța specialiștii când vor recolta usturoiul.
Pentru început, cererile de înscriere în program se depun on-line, din cauza epidemiei de coronavirus. Reprezentanții Direcției Agricole se așteaptă la un număr mult mai mare de fermieri olteni care să solicite acest ajutor de minimis. Anul trecut, în Olt, 37 de legumicultori au accesat acest program.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Infernul din Italia, povestit de o olteancă

De aproape două luni, românii care locuiesc în zonele-focar de epidemie din Italia trec printr-un adevărat coșmar. Zilnic, află că o cunoștință este contaminată sau că un vecin a murit, iar spaima și nesiguranța au pus stăpânire pe sufletele lor. O olteancă ce trăiește în locurile greu încercate de nemilosul virus, ne vorbește astăzi despre experiența ei în izolare la domiciliu și ne atrage atenția că este foarte important să respectăm regulile impuse de autorități, dacă nu vrem să ajungem în situația cumplită în care a ajuns Italia.
01 Apr 2020