Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Programul „Usturoiul” continuă
25.03.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 508

Este oficial! Programul de susținere a producției de usturoi a fost aprobat de către Guvern. Însă, pentru a primi cei 3.000 de euro, fermierii vor avea în plus față de anul trecut, câteva condiții de îndeplinit. Pentru început, din cauza pandemiei de coronavirus, cererile de înscriere se vor face on-line.


Pentru al doilea an consecutiv, Programul „Usturoiul” poate fi accesat de către fermierii olteni. În noul proiect sunt însă mai multe condiții de acordare a ajutorului de minimis, spun oficialii din Agricultură. În continuare, sprijinul financiar este de maximum 3.000 de euro pentru fiecare hectar cultivat, iar plata se acordă proporțional cu suprafața. Cererile de înscriere sunt însoțite de alte documente care se pot depune până pe 15 mai.
Pentru ca producțiile să fie sigure pentru consum, toți fermierii care solicită această subvenție trebuie să dețină un registru în care vor scrie tratamentele aplicate. De asemenea, beneficiarii programului vor anunța specialiștii când vor recolta usturoiul.
Pentru început, cererile de înscriere în program se depun on-line, din cauza epidemiei de coronavirus. Reprezentanții Direcției Agricole se așteaptă la un număr mult mai mare de fermieri olteni care să solicite acest ajutor de minimis. Anul trecut, în Olt, 37 de legumicultori au accesat acest program.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Asfaltarea barajului Olt, în linie dreaptă

Ruta de ocolire a Podului Olt, cea care asigură legătura între Slatina și Slătioara, va fi asfaltată complet. Președintele Consiliului Județean Olt, alături de primarul Slatinei, Emil Moț, și cel al comunei Slătioara au făcut front comun pentru a transforma acest proiect de infrastructură în realitate. Până în acest moment, tronsonul este asfaltat doar pe jumătate, mai exact, până la limita teritorială dintre cele două localități.
17 Sep 2020