Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Agricultorii, în așteptarea unor decizii salvatoare
25.03.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 497

Factorii de decizie din domeniul Agriculturii sunt preocupați de măsurile pe care Uniunea Europeană la va adopta pentru a veni în sprijinul fermierilor. Astăzi are loc ședința Consiliului Uniunii Europene în Agricultură, iar așteptările celor preocupați de soarta agricultorilor sunt mari, explică parlamentarii olteni.


În timp ce mii de afaceri se prăbușesc, în plină criză generată de noul coronavirus, agricultorii au și ei mare nevoie de ajutor. Consiliul de Miniștri al Uniunii Europene desfășoară astăzi, în sistem videoconferință, o ședință în cadrul căreia se așteaptă adoptarea unor decizii importante. Parlamentarii olteni Alexandru Stănescu și Dan Ciocan, președintele și secretarul general al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, își pun mari speranțe în deciziile adoptate astăzi.
„Așteptăm decizii importante pentru toate sectoarele. Ne dorim o înlesnire a procedurilor pentru acordarea ajutoarelor de stat, dar și anumite măsuri care să vină în sprijinul crescătorilor de porcine, în contextul evoluției pestei porcine africane”, a declarat Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură.
Printre măsurile discutate și anunțate de oficialii din domeniu ar mai fi o relaxare a controalelor pentru proiectele derulate pe fonduri europene și posibilitatea fermelor de porci aflate în zonele de protecție ale focarelor de pestă să livreze suine către procesatori. Acum, ei pot trimite animalele numai către procesare termică, la prețuri mici.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Asfaltarea barajului Olt, în linie dreaptă

Ruta de ocolire a Podului Olt, cea care asigură legătura între Slatina și Slătioara, va fi asfaltată complet. Președintele Consiliului Județean Olt, alături de primarul Slatinei, Emil Moț, și cel al comunei Slătioara au făcut front comun pentru a transforma acest proiect de infrastructură în realitate. Până în acest moment, tronsonul este asfaltat doar pe jumătate, mai exact, până la limita teritorială dintre cele două localități.
17 Sep 2020