Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Agricultorii, în așteptarea unor decizii salvatoare
25.03.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 310

Factorii de decizie din domeniul Agriculturii sunt preocupați de măsurile pe care Uniunea Europeană la va adopta pentru a veni în sprijinul fermierilor. Astăzi are loc ședința Consiliului Uniunii Europene în Agricultură, iar așteptările celor preocupați de soarta agricultorilor sunt mari, explică parlamentarii olteni.


În timp ce mii de afaceri se prăbușesc, în plină criză generată de noul coronavirus, agricultorii au și ei mare nevoie de ajutor. Consiliul de Miniștri al Uniunii Europene desfășoară astăzi, în sistem videoconferință, o ședință în cadrul căreia se așteaptă adoptarea unor decizii importante. Parlamentarii olteni Alexandru Stănescu și Dan Ciocan, președintele și secretarul general al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, își pun mari speranțe în deciziile adoptate astăzi.
„Așteptăm decizii importante pentru toate sectoarele. Ne dorim o înlesnire a procedurilor pentru acordarea ajutoarelor de stat, dar și anumite măsuri care să vină în sprijinul crescătorilor de porcine, în contextul evoluției pestei porcine africane”, a declarat Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură.
Printre măsurile discutate și anunțate de oficialii din domeniu ar mai fi o relaxare a controalelor pentru proiectele derulate pe fonduri europene și posibilitatea fermelor de porci aflate în zonele de protecție ale focarelor de pestă să livreze suine către procesatori. Acum, ei pot trimite animalele numai către procesare termică, la prețuri mici.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Infernul din Italia, povestit de o olteancă

De aproape două luni, românii care locuiesc în zonele-focar de epidemie din Italia trec printr-un adevărat coșmar. Zilnic, află că o cunoștință este contaminată sau că un vecin a murit, iar spaima și nesiguranța au pus stăpânire pe sufletele lor. O olteancă ce trăiește în locurile greu încercate de nemilosul virus, ne vorbește astăzi despre experiența ei în izolare la domiciliu și ne atrage atenția că este foarte important să respectăm regulile impuse de autorități, dacă nu vrem să ajungem în situația cumplită în care a ajuns Italia.
01 Apr 2020