Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pot solicita plata pe înverzire
14.02.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 95

Și anul acesta, fermierii pot solicita plata pe înverzire. Aceasta face parte din subvenția care se acordă fermierilor care dețin minim 10 hectare de teren agricol. Ajutorul financiar în cuantum de 59 de euro la hectar se acordă tuturor agricultorilor beneficiari ai schemei de plată unică pe suprafață, dacă respectă anumite condiții.


Fermierii olteni care dețin suprafețe mari de teren agricol pe care înființează mai multe tipuri de culturi, au dreptul să solicite plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, denumită și plata pe înverzire. Și în 2020, cei interesați pot opta pentru acest ajutor odată cu depunerea cererii unice de plată.
Doar agricultorii care dețin mai mult de 10 hectare și care cultivă anumite specii de plante pot cere această subvenție, spun reprezentanții APIA Olt.
Pentru campania agricolă 2020, cuantumul acestui ajutor financiar este de 59,32 de euro pe hectar. Anul acesta, cererea unică de plată se va depune în perioada 2 martie-15 mai, iar fermierii sunt așteptați la sediile locale sau județene, conform invitației pe care o vor primi în următoarea perioadă.
 

palta pe invarzire apia condiții de acordare 2020
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Tânără de 18 ani, ucisă pe trecere

Sfârșit tragic pentru o tânără de 18 ani, din localitatea Coteana. Ea și-a pierdut viața, seara trecută, după ce a fost lovită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul le-a spus polițiștilor că nu avea viteză mare și a observat-o târziu pe tânăra care se angajase în traversare. Medicii și paramedicii de la SMURD au resuscitat-o timp de o oră, în speranța că o pot salva victima. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.
18 Feb 2020

Starea tehnică a mașinilor, la control

Zeci de mașini au fost controlate, astăzi, de polițiștii Biroului Rutier Slatina și de reprezentanții Registrului Auto Român. Aceștia au acționat în două localități din județ, unde au verificat starea tehnică a vehiculelor, încercând să prevină în acest fel accidentele de circulație. În doar câteva ore, au fost reținute mai multe certificate de înmatriculare și permise de conducere, iar șoferii au primit termen de remediere a problemelor găsite la mașini.
19 Feb 2020