Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pariază pe culturile de leguminoase
13.02.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 96

Culturile de leguminoase câștigă teren și la nivelul județului nostru. De la an la an, potrivit datelor statistice realizate de Direcția Agricolă Olt, se observă o creștere semnificativă a suprafețelor cultivate cu năut, mazăre și fasole.


Tot mai mulți fermieri olteni pariază pe culturile de leguminoase. Mazăre, fasole și năut se cultivă la nivelul județului, iar suprafețe înregistrate în ultimii ani au fost în creștere, spun reprezentanții Direcției Agricole Olt. Datorită solului prielnic pentru dezvoltarea unor astfel de culturi și tehnologiei avansate, fermierii au obținut în ultimii ani, producții foarte bune.

Deși se găsesc în supermarketuri în diferite variante, năutul și lintea sunt legume mai puțin cunoscute de olteni. Majoritatea preferă să consume leguminoasele pe care le știu de ani de zile.

Potrivit datelor Eurostat, România este al șaptelea producător de leguminoase din Uniunea Europeană, producția națională fiind în creștere în ultimul an. O creștere spectaculoasă a fost înregistrată în anul 2017, când producția s-a triplat față de anul precedent, depășind 300 mii de tone. În 2018 a scăzut la 191 de mii de tone, iar anul trecut s-a observat din nou o creștere, până la 255 de mii de tone. 

linte naut fasole leguminoase
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Tânără de 18 ani, ucisă pe trecere

Sfârșit tragic pentru o tânără de 18 ani, din localitatea Coteana. Ea și-a pierdut viața, seara trecută, după ce a fost lovită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul le-a spus polițiștilor că nu avea viteză mare și a observat-o târziu pe tânăra care se angajase în traversare. Medicii și paramedicii de la SMURD au resuscitat-o timp de o oră, în speranța că o pot salva victima. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.
18 Feb 2020

Starea tehnică a mașinilor, la control

Zeci de mașini au fost controlate, astăzi, de polițiștii Biroului Rutier Slatina și de reprezentanții Registrului Auto Român. Aceștia au acționat în două localități din județ, unde au verificat starea tehnică a vehiculelor, încercând să prevină în acest fel accidentele de circulație. În doar câteva ore, au fost reținute mai multe certificate de înmatriculare și permise de conducere, iar șoferii au primit termen de remediere a problemelor găsite la mașini.
19 Feb 2020