Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pariază pe culturile de leguminoase
13.02.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 412

Culturile de leguminoase câștigă teren și la nivelul județului nostru. De la an la an, potrivit datelor statistice realizate de Direcția Agricolă Olt, se observă o creștere semnificativă a suprafețelor cultivate cu năut, mazăre și fasole.


Tot mai mulți fermieri olteni pariază pe culturile de leguminoase. Mazăre, fasole și năut se cultivă la nivelul județului, iar suprafețe înregistrate în ultimii ani au fost în creștere, spun reprezentanții Direcției Agricole Olt. Datorită solului prielnic pentru dezvoltarea unor astfel de culturi și tehnologiei avansate, fermierii au obținut în ultimii ani, producții foarte bune.

Deși se găsesc în supermarketuri în diferite variante, năutul și lintea sunt legume mai puțin cunoscute de olteni. Majoritatea preferă să consume leguminoasele pe care le știu de ani de zile.

Potrivit datelor Eurostat, România este al șaptelea producător de leguminoase din Uniunea Europeană, producția națională fiind în creștere în ultimul an. O creștere spectaculoasă a fost înregistrată în anul 2017, când producția s-a triplat față de anul precedent, depășind 300 mii de tone. În 2018 a scăzut la 191 de mii de tone, iar anul trecut s-a observat din nou o creștere, până la 255 de mii de tone. 

linte naut fasole leguminoase
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020