Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Campania de împădurire, aproape de final
13.02.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 473

Vremea favorabilă din ultimele luni i-a determinat pe reprezentanții Direcției Silvice Olt să demareze campania de împădurire mult mai devreme comparativ cu anii precedenți. Până în acest moment, au plantat deja o bună suprafață din cea propusă pentru această primăvară. Și anul acesta, în zona Corabia se va împăduri cea mai mare suprafață din județ.


Deși calendaristic este iarnă, temperaturile înregistrate în ultimele luni sunt mai degrabă de primăvară. Este și motivul pentru care Direcția Silvică Olt a dat startul campaniei de împădurire mult mai devreme.

Pentru anul 2020, Direcția Silvică Olt are un program de împădurire de 206 hectare, din care 71 de hectare sunt integrale, pe 108 hectare se vor face completări, iar pe 27 de hectare se vor efectua refaceri ale plantațiilor degradate. Pentru prima parte a anului, suprafața propusă pentru împădurire este mai mică față de cea stabilită pentru campania din toamnă, spun reprezentanții Direcției Silvice Olt.
Puieții forestieri utilizați în șantierele de împădurire de pe raza județului sunt produși, în cea mai mare parte, în pepinierele Direcției Silvice Olt. Pentru această campanie se vor folosi 870 de mii de puieți. Anul trecut, instituția a depășit acest program.
 

directia silvica campania de imapadurire olt 2020
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020