Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Campania de împădurire, aproape de final
13.02.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 145

Vremea favorabilă din ultimele luni i-a determinat pe reprezentanții Direcției Silvice Olt să demareze campania de împădurire mult mai devreme comparativ cu anii precedenți. Până în acest moment, au plantat deja o bună suprafață din cea propusă pentru această primăvară. Și anul acesta, în zona Corabia se va împăduri cea mai mare suprafață din județ.


Deși calendaristic este iarnă, temperaturile înregistrate în ultimele luni sunt mai degrabă de primăvară. Este și motivul pentru care Direcția Silvică Olt a dat startul campaniei de împădurire mult mai devreme.

Pentru anul 2020, Direcția Silvică Olt are un program de împădurire de 206 hectare, din care 71 de hectare sunt integrale, pe 108 hectare se vor face completări, iar pe 27 de hectare se vor efectua refaceri ale plantațiilor degradate. Pentru prima parte a anului, suprafața propusă pentru împădurire este mai mică față de cea stabilită pentru campania din toamnă, spun reprezentanții Direcției Silvice Olt.
Puieții forestieri utilizați în șantierele de împădurire de pe raza județului sunt produși, în cea mai mare parte, în pepinierele Direcției Silvice Olt. Pentru această campanie se vor folosi 870 de mii de puieți. Anul trecut, instituția a depășit acest program.
 

directia silvica campania de imapadurire olt 2020
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Tânără de 18 ani, ucisă pe trecere

Sfârșit tragic pentru o tânără de 18 ani, din localitatea Coteana. Ea și-a pierdut viața, seara trecută, după ce a fost lovită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul le-a spus polițiștilor că nu avea viteză mare și a observat-o târziu pe tânăra care se angajase în traversare. Medicii și paramedicii de la SMURD au resuscitat-o timp de o oră, în speranța că o pot salva victima. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.
18 Feb 2020

Starea tehnică a mașinilor, la control

Zeci de mașini au fost controlate, astăzi, de polițiștii Biroului Rutier Slatina și de reprezentanții Registrului Auto Român. Aceștia au acționat în două localități din județ, unde au verificat starea tehnică a vehiculelor, încercând să prevină în acest fel accidentele de circulație. În doar câteva ore, au fost reținute mai multe certificate de înmatriculare și permise de conducere, iar șoferii au primit termen de remediere a problemelor găsite la mașini.
19 Feb 2020