Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Iarna blândă, pericol pentru agricultori
21.01.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 139

Agricultorii din Olt sunt îngrijorați de perspectivele noului an. Lipsa precipitațiilor, dar și diferența de temperatură dintre zi și noapte ar putea afecta grav culturile înființate în toamna anului trecut. La momentul actual, suprafețele cultivate cu păioase arată foarte bine.


A fost un sfârșit de an capricios pentru agricultorii olteni. Din 25 noiembrie și până în prezent, la nivelul județului nu a plouat deloc, iar culturile ar putea fi afectate. Cu toate că precipitațiile lipsesc de ceva timp, potrivit specialiștilor din Agricultură, culturile de grâu și rapiță arată încă bine.

Situația este însă îngrijorătoare, se plâng oltenii care au investit sume importante de bani în culturile înființate anul trecut. Dacă în toamnă, fermierii care au pariat pe cultura de rapiță au înregistrat pierderi mari, și ceilalți fermieri care au optat pentru culturile de păioase vor avea de suferit, dacă nu plouă.
Mai mult decât atât, plantele sunt supuse unor diferențe mari de temperatura dintre zi și noapte, iar dezvoltarea lor este îngreunată. La nivelul județului, cea mai mare suprafață cultivată în toamnă a fost de grâu, aproximativ 130.000 de hectare, urmată de orz, cu 25.000 de hectare și rapiță, 10.500 de hectare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020