Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Iarna blândă, pericol pentru agricultori
21.01.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 102

Agricultorii din Olt sunt îngrijorați de perspectivele noului an. Lipsa precipitațiilor, dar și diferența de temperatură dintre zi și noapte ar putea afecta grav culturile înființate în toamna anului trecut. La momentul actual, suprafețele cultivate cu păioase arată foarte bine.


A fost un sfârșit de an capricios pentru agricultorii olteni. Din 25 noiembrie și până în prezent, la nivelul județului nu a plouat deloc, iar culturile ar putea fi afectate. Cu toate că precipitațiile lipsesc de ceva timp, potrivit specialiștilor din Agricultură, culturile de grâu și rapiță arată încă bine.

Situația este însă îngrijorătoare, se plâng oltenii care au investit sume importante de bani în culturile înființate anul trecut. Dacă în toamnă, fermierii care au pariat pe cultura de rapiță au înregistrat pierderi mari, și ceilalți fermieri care au optat pentru culturile de păioase vor avea de suferit, dacă nu plouă.
Mai mult decât atât, plantele sunt supuse unor diferențe mari de temperatura dintre zi și noapte, iar dezvoltarea lor este îngreunată. La nivelul județului, cea mai mare suprafață cultivată în toamnă a fost de grâu, aproximativ 130.000 de hectare, urmată de orz, cu 25.000 de hectare și rapiță, 10.500 de hectare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Tânără de 18 ani, ucisă pe trecere

Sfârșit tragic pentru o tânără de 18 ani, din localitatea Coteana. Ea și-a pierdut viața, seara trecută, după ce a fost lovită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul le-a spus polițiștilor că nu avea viteză mare și a observat-o târziu pe tânăra care se angajase în traversare. Medicii și paramedicii de la SMURD au resuscitat-o timp de o oră, în speranța că o pot salva victima. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.
18 Feb 2020

Olteni „săltați” pentru furturi în Franța

Mai multe persoane din Slatina și Caracal sunt implicate într-o grupare infracțională, care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ un milion de euro, prin furturi de componente de la locomotive, pe teritoriul Franței. În rețea sunt implicate persoane din mai multe județe din țară, iar polițiștii au descins, ieri, la locuințele lor. În total, în România și Franța, au fost arestați 10 suspecți, iar alte trei au fost plasați sub control judiciar.
13 Feb 2020