Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Terenuri comasate în Olt
16.01.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 191

2019 a fost un an al tranzacțiilor de terenuri agricole în Olt. Aproximativ 5.200 de hectare au fost vândute potrivit legii, iar prețul de achiziție a fost diferit în funcție de zonă și fertilitatea acestuia. Cel mai scump teren s-a vândut la Slătioara, unde un metru pătrat a fost cumpărat cu 118 lei.


De la an la an, la nivelul județului, se manifestă o tendință tot mai clară de comasare a suprafețelor agricole. Lucru îmbucurător pentru specialiștii din Agricultură, pentru că terenurile se pot lucra în mod organizat, iar producțiile înregistrate sunt cu mult mai mari. Anul trecut, potrivit statisticilor centralizate de Direcția pentru Agricultură Olt, au fost înregistrate mii de tranzacții.
Comparativ cu 2018, prețurile de achiziție pentru un hectar de teren extravilan au cunoscut o creștere. Acestea au fost diferite în funcție de zonă, spun specialiștii DADR Olt.
Potrivit Legii 17 din 2014, înstrăinarea prin vânzarea terenurilor agricole se face după înștiințarea rudelor, a arendașilor și a vecinilor, aceștia avânt întâietate în fața altor cumpărători. Oferta este publicată la primăria unde se află terenul, iar dacă nu sunt cumpărători din zonă, atunci se poate vinde celor interesați de astfel de achiziții.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Slatina: Semafoare inteligente în marile intersecții

Primăria Slatina a accesat fonduri europene pentru implementarea unor proiecte ce fac parte din sistemul integrat de management al traficului și mobilității urbane. Montarea unor semafoare inteligente în marile intersecții este unul dintre acestea. Noile semafoare vor fluidiza traficul și vor garanta siguranța rutieră a conducătorilor auto și a pietonilor. Slătinenii spun că proiectul implementat de municipalitate era mai mult decât necesar pentru că va scăpa orașul de aglomerația din trafic.
18 Sep 2020