Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Terenuri comasate în Olt
16.01.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 166

2019 a fost un an al tranzacțiilor de terenuri agricole în Olt. Aproximativ 5.200 de hectare au fost vândute potrivit legii, iar prețul de achiziție a fost diferit în funcție de zonă și fertilitatea acestuia. Cel mai scump teren s-a vândut la Slătioara, unde un metru pătrat a fost cumpărat cu 118 lei.


De la an la an, la nivelul județului, se manifestă o tendință tot mai clară de comasare a suprafețelor agricole. Lucru îmbucurător pentru specialiștii din Agricultură, pentru că terenurile se pot lucra în mod organizat, iar producțiile înregistrate sunt cu mult mai mari. Anul trecut, potrivit statisticilor centralizate de Direcția pentru Agricultură Olt, au fost înregistrate mii de tranzacții.
Comparativ cu 2018, prețurile de achiziție pentru un hectar de teren extravilan au cunoscut o creștere. Acestea au fost diferite în funcție de zonă, spun specialiștii DADR Olt.
Potrivit Legii 17 din 2014, înstrăinarea prin vânzarea terenurilor agricole se face după înștiințarea rudelor, a arendașilor și a vecinilor, aceștia avânt întâietate în fața altor cumpărători. Oferta este publicată la primăria unde se află terenul, iar dacă nu sunt cumpărători din zonă, atunci se poate vinde celor interesați de astfel de achiziții.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Tânără de 18 ani, ucisă pe trecere

Sfârșit tragic pentru o tânără de 18 ani, din localitatea Coteana. Ea și-a pierdut viața, seara trecută, după ce a fost lovită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul le-a spus polițiștilor că nu avea viteză mare și a observat-o târziu pe tânăra care se angajase în traversare. Medicii și paramedicii de la SMURD au resuscitat-o timp de o oră, în speranța că o pot salva victima. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.
18 Feb 2020

Olteni „săltați” pentru furturi în Franța

Mai multe persoane din Slatina și Caracal sunt implicate într-o grupare infracțională, care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ un milion de euro, prin furturi de componente de la locomotive, pe teritoriul Franței. În rețea sunt implicate persoane din mai multe județe din țară, iar polițiștii au descins, ieri, la locuințele lor. În total, în România și Franța, au fost arestați 10 suspecți, iar alte trei au fost plasați sub control judiciar.
13 Feb 2020