Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Culturile din Olt, ferite de grindină
08.01.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1631

În Olt, zeci de hectare cu viță de vie, pomi fructiferi sau legume au fost ferite de grindină, anul trecut, datorită sistemelor amplasate în diferite zone ale județului. În prezent sunt montate șapte puncte de lansare a rachetelor antigrindină, însă oficialii din Agricultură fac demersuri pentru instalarea unor noi astfel de stații.


2019 a fost un an bun pentru agricultorii olteni. Oamenii au reușit să obțină producții bogate chiar dacă vremea nu a fost foarte favorabilă și aici vorbim de grindină, care cu ani în urmă lăsa dezastru în urma ei. Nu există fermier care să se plângă de calamități pricinuite din cauza ploii cu gheață, și asta datorită eficacității rachetelor antigrindină amplasate în șapte localități.
Zeci de rachete antigrindină au fost lansate în Olt, anul trecut, iar suprafețe întregi au scăpat de furia naturii.
La nivelul județului Olt funcționează șapte stații antigrindină, în localitățile: Cilieni, Vișina, Băbiciu, Grădinile, Dobroteasa, Sâmburești și Poboru. În zonele unde sunt lansate rachetele antigrindină, protecția culturilor este de aproximativ 80%, pe o rază de 10 kilometri.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Asfaltarea barajului Olt, în linie dreaptă

Ruta de ocolire a Podului Olt, cea care asigură legătura între Slatina și Slătioara, va fi asfaltată complet. Președintele Consiliului Județean Olt, alături de primarul Slatinei, Emil Moț, și cel al comunei Slătioara au făcut front comun pentru a transforma acest proiect de infrastructură în realitate. Până în acest moment, tronsonul este asfaltat doar pe jumătate, mai exact, până la limita teritorială dintre cele două localități.
17 Sep 2020