Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Culturile din Olt, ferite de grindină
08.01.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1537

În Olt, zeci de hectare cu viță de vie, pomi fructiferi sau legume au fost ferite de grindină, anul trecut, datorită sistemelor amplasate în diferite zone ale județului. În prezent sunt montate șapte puncte de lansare a rachetelor antigrindină, însă oficialii din Agricultură fac demersuri pentru instalarea unor noi astfel de stații.


2019 a fost un an bun pentru agricultorii olteni. Oamenii au reușit să obțină producții bogate chiar dacă vremea nu a fost foarte favorabilă și aici vorbim de grindină, care cu ani în urmă lăsa dezastru în urma ei. Nu există fermier care să se plângă de calamități pricinuite din cauza ploii cu gheață, și asta datorită eficacității rachetelor antigrindină amplasate în șapte localități.
Zeci de rachete antigrindină au fost lansate în Olt, anul trecut, iar suprafețe întregi au scăpat de furia naturii.
La nivelul județului Olt funcționează șapte stații antigrindină, în localitățile: Cilieni, Vișina, Băbiciu, Grădinile, Dobroteasa, Sâmburești și Poboru. În zonele unde sunt lansate rachetele antigrindină, protecția culturilor este de aproximativ 80%, pe o rază de 10 kilometri.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Tânără de 18 ani, ucisă pe trecere

Sfârșit tragic pentru o tânără de 18 ani, din localitatea Coteana. Ea și-a pierdut viața, seara trecută, după ce a fost lovită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul le-a spus polițiștilor că nu avea viteză mare și a observat-o târziu pe tânăra care se angajase în traversare. Medicii și paramedicii de la SMURD au resuscitat-o timp de o oră, în speranța că o pot salva victima. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.
18 Feb 2020

Olteni „săltați” pentru furturi în Franța

Mai multe persoane din Slatina și Caracal sunt implicate într-o grupare infracțională, care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ un milion de euro, prin furturi de componente de la locomotive, pe teritoriul Franței. În rețea sunt implicate persoane din mai multe județe din țară, iar polițiștii au descins, ieri, la locuințele lor. În total, în România și Franța, au fost arestați 10 suspecți, iar alte trei au fost plasați sub control judiciar.
13 Feb 2020