Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Din nou pe primul loc la „Tomata”
03.01.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 357

Pentru al treilea an consecutiv, județul Olt este pe primul loc în „Programul tomata”. Aproximativ 5.800 de fermieri au accesat acest ajutor de minimis, iar subvențiile consistente i-au ajutat să-și dezvolte micile afaceri.


Oltenii sunt renumiți prin producțiile de tomate. Gustoase, zemoase și dulci, oriunde se vând, legumele produse în Olt sunt recunoscute de consumatori pentru calitatea lor. Astfel, în 2019 din județul nostru au fost comercializate cantități importante de roșii, și asta datorită „Programului de sprijin pentru cultivatorii de tomate în spații protejate”. Mii de olteni au optat pentru acest tip de ajutor și au accesat subvenția de 3.000 de euro.

Potrivit programului, au fost două perioade de plantare a legumelor, iar cei mai mulți dintre olteni s-au înscris în ciclul unu de producție. Verificările în teren au fost aspre, spun reprezentanții Direcției Agricole, astfel că nu toți cei care au depus solicitări au și reușit să obțină cei 3.000 de euro.

Peste 17,3 milioane de euro este suma totală plătită de Ministerul Agriculturii beneficiarilor olteni din „Programul tomata 2019 ”. Majoritatea agricultorilor au reinvestit banii în micile afaceri.
Toți cei 5.791 de fermieri eligibili din Olt au primit deja ajutorul financiar din partea statului.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020