Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Din nou pe primul loc la „Tomata”
03.01.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 300

Pentru al treilea an consecutiv, județul Olt este pe primul loc în „Programul tomata”. Aproximativ 5.800 de fermieri au accesat acest ajutor de minimis, iar subvențiile consistente i-au ajutat să-și dezvolte micile afaceri.


Oltenii sunt renumiți prin producțiile de tomate. Gustoase, zemoase și dulci, oriunde se vând, legumele produse în Olt sunt recunoscute de consumatori pentru calitatea lor. Astfel, în 2019 din județul nostru au fost comercializate cantități importante de roșii, și asta datorită „Programului de sprijin pentru cultivatorii de tomate în spații protejate”. Mii de olteni au optat pentru acest tip de ajutor și au accesat subvenția de 3.000 de euro.

Potrivit programului, au fost două perioade de plantare a legumelor, iar cei mai mulți dintre olteni s-au înscris în ciclul unu de producție. Verificările în teren au fost aspre, spun reprezentanții Direcției Agricole, astfel că nu toți cei care au depus solicitări au și reușit să obțină cei 3.000 de euro.

Peste 17,3 milioane de euro este suma totală plătită de Ministerul Agriculturii beneficiarilor olteni din „Programul tomata 2019 ”. Majoritatea agricultorilor au reinvestit banii în micile afaceri.
Toți cei 5.791 de fermieri eligibili din Olt au primit deja ajutorul financiar din partea statului.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Tânără de 18 ani, ucisă pe trecere

Sfârșit tragic pentru o tânără de 18 ani, din localitatea Coteana. Ea și-a pierdut viața, seara trecută, după ce a fost lovită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul le-a spus polițiștilor că nu avea viteză mare și a observat-o târziu pe tânăra care se angajase în traversare. Medicii și paramedicii de la SMURD au resuscitat-o timp de o oră, în speranța că o pot salva victima. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.
18 Feb 2020

Olteni „săltați” pentru furturi în Franța

Mai multe persoane din Slatina și Caracal sunt implicate într-o grupare infracțională, care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ un milion de euro, prin furturi de componente de la locomotive, pe teritoriul Franței. În rețea sunt implicate persoane din mai multe județe din țară, iar polițiștii au descins, ieri, la locuințele lor. În total, în România și Franța, au fost arestați 10 suspecți, iar alte trei au fost plasați sub control judiciar.
13 Feb 2020