Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Legea care îi sperie pe crescătorii de porci
12.11.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 361

Este oficial! Recent a intrat în vigoare legea prin care se limitează la 5 capete creșterea porcilor într-o gospodărie țărănească. Este însă o decizie care îi revoltă pe unii crescători de animale din Olt, care s-au obișnuit să-și suplimenteze veniturile prin vânzarea animalelor crescute cu trudă.


Țăranii care cresc porci în gospodărie sunt obligați să-i înregistreze în baza națională de date, iar dacă au mai mult de cinci, indiferent de vârstă sau greutate, trebuie să-și facă firmă și să plătească impozit. Este noua lege care a intrat în vigoare recent, prin care se urmărește limitarea răspândirii virusului pestei porcine africane, virus care a ajuns în peste 33 de județe ale țării. Oamenii din Curtișoara, mulți trecuți de prima tinerețe spun că numărul de crescători de suine din comună a scăzut semnificativ, față de acum 10 ani. Însă această lege împarte oamenii în două tabere și va fi greu de aplicat.
Pesta porcină africană, care a afectat și județul Olt anul trecut, i-a descurajat pe mulți crescători de animale, care au renunțat să mai cumpere porci și să îi crească în gospodării. Ultimele statistici ale Direcției Veterinare indică o scădere semnificativă, cu peste 3.100, a numărului de exploatații particulare de porci.
Astfel, dacă la jumătatea anului trecut figurau, în baza națională, 27.087 exploatații, anul acesta, numărul lor este de numai 23.973. În schimb, cei care continuă să crească porci în gospodării, au mărit numărul de capete și se constată astfel o creștere de la 82.400 de animale anul trecut, la peste 91.000 anul acesta.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE