Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Controale, înainte de plata subvențiilor
08.11.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 184

Peste 90 % din fermierii olteni care au depus cererea unică pe suprafață au primit avansul subvenției aferente campaniei agricole 2019. Ceilalți agricultori care au fost incluși în eșantionul de control vor intra în posesia banilor după ce APIA Olt îi autorizează la plată. Plata integrală a subvenției se va face începând cu luna decembrie.


Toamna, fermierii își rotunjesc veniturile. Potrivit calendarului stabilit de Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, în această perioadă, se efectuează primele plăți agricole. Este vorba despre subvențiile aferente terenului lucrat în acest an agricol. În Olt, până la această dată, mii de fermieri au solicitat acest ajutor, iar majoritatea au fost autorizați la plată.
Sunt însă și solicitanți care nu au primit avizul APIA pentru plata avansului. Aproximativ 2.000 de persoane dintre cele care au depus cererea unică de plată mai au de așteptat până vor primi banii de la stat. În acest sens, reprezentanții Agenției de Plăți au demarat acțiunea FALLOW-UP.
La nivel național, din 16 octombrie și până în prezent, APIA a oferit subvenții în valoare de peste un miliard de euro. Diferența de plată se va acorda începând cu prima zi din luna decembrie, iar până în martie 2020, toți fermierii autorizați la plată vor avea subvențiile în conturi.

 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE