Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Roșiile îi aduc profit și iarna
06.11.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 3307

Datorită tinerilor legumicultori, Oltul este în topul județelor care au accesat „Programul de minimis pentru tomate în spații protejate”. Astăzi am ajuns în ferma lui Aurel Catrina, din comuna Dranovățu. Tânărul fermier dispune de o cultură agricolă „ca la carte” și în curând se va prezenta la sediul Direcției Agricole pentru a solicita banii.


Și în Olt se poate face agricultură performantă, exact ca în străinătate. Cu ambiție, perseverență și multă muncă se produc legume de calitate. Un exemplu demn de urmat este tânărul Aurel Catrina, din Dranovățu. Primul solar, cu o suprafață de peste 350 de metri pătrați, l-a construit în urma cu 11 ani. De atunci și până acum, cu banii strânși din mica afacere, și-a mărit considerabil suprafețele de solarii. Deși în primul an a fost sceptic la „Programul tomata”, de anul trecut Aurel s-a numărat printre cei care au accesat aceste subvenții.
S-a documentat și a optat pentru un hibrid bun pentru terenul din Olt, spune olteanul. Un mare avantaj anul acesta, este că vremea a fost favorabilă și nu a fost nevoie să pornească sistemul de încălzire.
În acest moment, legumicultorul se află în plină campanie de recoltare.
În Programul „Tomata 2”, din Olt s-au înscris 872 de legumicultori. Pentru a primi subvenția de 3.000 de euro, ei trebuie să valorifice producția până la data de 20 decembrie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE