Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ignoră pesta porcină
04.11.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 323

Fenomenul pestei porcine africane la nivelul Oltului este subiect controversat pentru localnicii din mediul rural. În timp ce unora le este teamă că virusul poate ajunge în orice clipă la animalele lor, alții sunt siguri că boala nu are nicio șansă să le afecteze suinele. În acest sens, autoritățile trag un semnal de alarmă și roagă cetățenii să trateze acest subiect cu maximă seriozitate.


Pesta porcină o boală gravă, care a luat amploare în Olt. Sunt din ce în ce mai multe localități afectate și sute de porci omorâți de acest virus. Se întâmplă din cauza neglijenței unora, oameni care nu înțeleg că ar trebui să respecte cu strictețe indicațiile veterinarilor. De fiecare dată, reprezentanții DSVSA Olt îi sfătuiesc pe toți crescătorii de suine să ia în serios această boală și îi învață ce ar trebui să facă pentru a stopa răspândirea virusului.
Pesta porcină africană este un virus care se răspândește ușor și repede, însă crescătorii de porci sunt convinși că îl pot ține departe de gospodăriile lor.
La nivelul județului, 25 de localități au fost afectate de pesta porcină africană, fiind confirmate 115 focare. Dintre acestea 29 au fost stinse. Ultimul caz în care autoritățile au luat decizia uciderii preventive a tuturor suinelor este la Ipotești. Un complex aparținând unei societăți renumite din industria cărnii a fost afectat de această boală. Aici au fost uciși, zilele trecute peste 3.700 de porci.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020