Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Direcția Silvică vinde păstrăv curcubeu
04.11.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 217

Direcția Silvică Olt are în această perioadă spre vânzare cantități mari de păstrăv curcubeu. Jumătate din cantitatea disponibilă este destinată pentru consumul populației, iar diferența o reprezintă puietul de pește prin care se populează celelalte păstrăvării de stat. Anual, această activitate aduce profit considerabil silvicultorilor.


Pe lângă activitățile de întinerire și protejare a pădurilor Direcția Silvică Olt deține și o păstrăvărie care are clienți din toată țara. Construită în 1986, Păstrăvăria Ianca produce anual zeci de tone de pește, care se valorifică și aduce venituri substanțiale instituției.

Pentru repopularea crescătoriei de păstrăv, reprezentanții Direcției au încheiat contracte cu firme din străinătate, iar peștele din această crescătorie este unul de calitate, spune George Vîle, purtătorul de cuvânt al instituției.
Prețul unui kilogram de păstrăv curcubeu este de 19 lei. Acesta se poate procura direct de la Păstrăvăria Ianca. Pentru anul 2019, programul Direcției Silvice a fost depășit. Inițial instituția își propusese să vândă 7 tone, iar până la aceasta dată s-au vândut 10,5 tone. Profitul anual obținut de instituția olteană este de aproximativ 100.000 de lei.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020