Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Start la Programul „Tomata 2”
01.11.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 421

Începând de astăzi și până pe 20 decembrie, fermierii olteni care s-au înscris în Programul „Tomata 2” sunt așteptați la sediul Direcției Agricole să-și depună documentele prin care atestă vânzarea legumelor. În Olt, pentru această etapă a programului guvernamental s-au înscris aproximativ 900 de legumicultori.


Oltul este în topul județelor care au accesat „Programul de minimis pentru tomate în spații protejate”, fie că vorbim de primul sau al doilea ciclu de producție. În cele două etape s-au înscris 6.135 de olteni, dintre care 872 au optat pentru producția de roșii în sezonul rece. Angajații Direcției au încheiat controalele din teren.
O lună și jumătate este perioada în care legumicultorii sunt obligați să vândă roșiile produse în spații protejate pentru a nu pierde subvenția de 3.000 de euro.
Potrivit specialiștilor din Agricultură, cei mai mulți dintre oltenii care s-au înscris în „Programul Tomata 2” sunt din cele două bazine legumicole Izbiceni- Giuvărăști -Cilieni și Strejești-Pleșoiu-Grădinari. Fermierii care au investit în sisteme de încălzire pentru solarii vor recolta tomate pe toată perioada sezonului rece, spun reprezentanții Direcției Agricole.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE